Pagini

Despre cum sa-ti faci antireclama

Am mici indoieli, dar cred ca ne este specific noua, romanilor...
E vorba de o firma de curierat, o sa incerc sa nu dau nume...

Situatie: se strica o componenta a unui utilaj.


O piesa critica, ce nu poate fi reparata, doar inlocuita. Nu suficient de importanta, pentru ca nu ai una in magazie, pentru astfel de urgente (dar asta e alta discutie). Booon, discuti cu producatorul sau furnizorul. E in Germania. Poate fi pregatita a doua zi si trimisa. Prin curier rapid international, ca sa ajunga repede.

Context: e vineri. Curierul nu are transporturi aeriene proprii din Germania in Romania, care sa plece vinerea si sa aterizeze tot vineri sau sambata cel tarziu. Sa aterizeze in Romania, adicatelea. Avioanele lor de vinerea pleaca din Germania, fac escala prin alta tara. Iar luni ajung in Romania. Curier rapid, international, cu servicii de gen express, door-to-door, sau cum s-or numi, ca nu le cunosc.
Si totusi, noi avem nevoie de piesa sambata.

Rezolvare: "nu se poate. Nu avem aeronave care sa vina sambata, nu putem livra sambata."
Bun, luam legatura cu producatorul, vorbeste si el cu aceeasi companie, sediul din Germania. Asteapta o confirmare oficiala, dar in principiu curierul ii lasa de inteles ca se poate prelua pachetul vineri si livra sambata. Sun din nou in Romania. "Nu avem cum. Nu are cine sa preia pachetul si sa il aduca maine dimineata.... [dupa ceva pauza si ceva insistente] ... eventual va dau o adresa de mail, ca numar de telefon nu am, de la colegii de la servicii express (sau speciale, sau nu mai stiu cum le-a zis), poate au ei vreo posibilitate pe vreo cursa comerciala, ca noi nu avem aeronave care sa plece azi si sa aterizeze maine in Romania".

Ete na. Servicii speciale. Hmm... Trimit mail, primesc raspuns aproape imediat. Cer detalii, pentru a cauta o solutie. Intre timp, partenerul german a rezolvat problema. Cu aceeasi companie. Probabil tot cu acele servicii speciale (parca ar fi un film cu James Bond). Numai ca ai lor au stiut de la inceput ca pot scoate mai multi bani de la noi, ca e nevoie de un "transport special". Sau urgent, sau cum vreti voi sa ii ziceti. Ai nostri stiu doar ca nu se poate.
Pana sa imi raspunda serviciile secret-speciale din Romania, neamtul a si predat pachetul. Nu imi da AWB, ca e o cursa comerciala. Dar maine dimineata e pachetul la usa.

Concluzia? E simplu. Ai lor stiu sa faca o treaba, ai nostri nu. Ai lor stiu ca "yes, we can", ai nostri nu.
Nah, ca m-a scapat gura pe dinainte si acum stiti si de cine e vorba...

LATER EDIT:
Ai dracu' nemti germanii astia. Au zis ca la 8 ajunge pachetul. La 7:50 eram sunat pentru preluare. 


0 pareri:

Trimiteți un comentariu