Pagini

R.R. (Martin vs Tolkien)

M-am intalnit prima data cu universul lui Martin acum cativa ani, din intamplare. Citisem multe carti din seria Nautilus a Nemirei, asa ca un titlu nou mi-a atras atentia. Citatul de pe spatele romanului, "inceputul detronarii lui Tolkien" m-a convins sa cumpar primul volum al seriei Cantec de Gheata si Foc (denumit in continuare pe scurt ASOIAF), si anume Urzeala Tronurilor (in original: A Game of Thrones).

Lectura am terminat-o destul de repede si la finalul ei am inceput sa cred si mai mult citatul mentionat... Iar acum sunt cu sufletul la gura asteptand aparitia celui de-al cincilea volum din serie, mult-asteptatul Dans al Dragonilor (A Dance with Dragons)

Recent, pe blogul editurii Nemira, Ionut a lansat o provocare la adresa acelui citat. Este Martin in masura sa il detroneze pe Tolkien? In ce tabara se plaseaza cititorii?


BookFest 2011

Fuse, fuse si se duse.

A sasea editie a targului de carte Bookfest tocmai ce s-a incheiat de vreo cateva zile si... hai sa imi manifest si eu impresiile. Daca pana acum ma interesa mai mult sa ajung intr-un loc si sa iau carti la super-pret, anul asta mi-am reorientat putin gandirea.

Poate ca un punct extrem de important a fost bugetul. Daca in alti ani resursele erau mai generoase, de data asta bugetul fix si suficient de restrans a dictat lista de cumparaturi. Daca in alti ani alergam de nebun prin targ de la o taraba la alta, anul asta mi-a ramas ceva "timp" sa "simt" evenimentul. Nu la nivelul la care mi-as fi dorit, dar... sa trecem la fapte...